Derde Cursusdag
Door: Jeske
Blijf op de hoogte en volg jeske
11 December 2004 | Oostenrijk, Wenen
Dank voor de leuke berichten,zo blijf ik ook een beetje op de hoogte van het reilen en zeilen in Nederland!
Vandaag hebben we onze derde dag van de cursus gehad. Het is erg leuk, maar ook best vermoeiend. Van 9.00 tot 15.00 moeten we trainen en van 16.00 tot 18.30 hebben we college. Daarna hebben we tijd om te eten en te studeren. Elke dag worden we overhoord, zodat de Ausbilder kan zien of je de stof wel goed hebt geleerd. Het volgen van de colleges in het Oostenrijks/Duits gaat steeds beter. Tijdens de cursus wordt er veel uitgelegd en verteld en af en toe voel ik me echt een kneus op ski´s. Veel dingen afleren en veel nieuwe dingen aanleren. Er zijn bepaalde dingen waar behoorlijk op gehamerd wordt: houding van je skistokken, ski´s openhouden (het is ten strengste verboden (!) om je ski´s of je knieen tegen elkaar te houden,iedereen hoort dan ook de hele dag ski´s OFFEN!)Samen met Maarten en Jort (vriendje van Maarten) zit ik in de cursusgroep, dus dat is wel heel leuk, maar ik weet niet hoe het verder gaat, omdat morgen de anwärters uit Ischgl en St.Anton ook komen. Dan worden de groepen weer samengevoegd.
Ik heb al een paar leuke mensen leren kennen, een paar gaan ook naar St. Anton dus dat is wel heel leuk. We zijn nu aan het regelen dat iemand ons met een busje naar St.Anton kan brengen vanuit Fiss, dat zou wel heel fijn zijn.
Verder is het met zijn vijven erg gezellig en hebben veel lol.
Verder is het weer hier heel erg super, de hele dag zon en geen wolkje aan de lucht. Het moet wel snel gaan sneeuwen, want niet alle pistes zijn open.
Kortom: het gaat hier heel erg goed, hopelijk in Nederland ook?!
Probeer snel weer een update te geven!
Liefs, Jeske
11 December 2004 - 20:46
Fre:
jes,
wat leuk allemaal om te horen dat het zo goed gaat!,ik herken alle dingen echt zo leuk!!!!ochtends uurtje of 6.30 op,he!lekker vroeg.alleen ik ging vaak savonds nog ff de kroeg in....vandaar dat ik het misschien niet gehaald heb haha...hoop dat je bij nienke blijft.je ausbilder of staatliche (zo noemde wij de leraren)komt niet toevallig uit wenen en heet ralph??tot snel xxx -
11 December 2004 - 21:50
Wil:
Heej lieverd!! Fijn om te horen over alles en dat het goed met je gaat! Lijkt me wel gek om dingen weer af te moeten leren (wat betreft skien dan he?). Moeilijk ook wel!
Denk je dat je het gaat halen? Of kun je daar nog helemaal niks over zeggen?
Hier gaat het ook goed, ben in tijden niet meer zo brak geweest, doe het rustig aan, heb problemen met de belastingdienst (die geen ramp zijn hoor, relatief gezien)en ja, ik voel me wel happy!!
Lautje is vandaag teruggekomen. Ik wil haar zo graag spreken, maar kan haar steeds niet bereiken. Ik hoop maar dat het goed gaat.. Natuurlijk is het bij iedereen anders, maar ik heb het idee dat ik zo goed weet wat ze voelt. Ik heb nu zelfs ook een beetje een rottig gevoel in mn buik!
Anyway, succes nog verder met de cursus, ennuh... deze site is echt een uitkomst!!
Geef Maarten een kus van me!! En voor jou natuurlijk ook een!!xx -
11 December 2004 - 21:55
Ka:
Hey lieve Jes,
fijn om meteen zoveel van je te horen, het lijkt alsof je helemaal niet weg bent! Leuk dat het allemaal zo goed bevalt daar, ben wel een beetje jaloers, maar ga ook mijn graantje ervan meepikken, dus dat scheelt.
Meisje, geniet van alles, en we mailen!
Heel leuk/lief trouwens dat je belde dinsdag, zo leuk om je stem te horen!
Ik moet nu nog een weekje en dan heb ik (ook) vakantie!!!
Denk aan je, liefs xx KA -
12 December 2004 - 14:07
He Jessie!!
Inderdaad leuk dat je ons zo goed op de hoogte houdt!! Klinkt wel zwaar die dagen van je! Maar goed, daar moet je even door heen en dan kun je blijkbaar ook goed en mooi skien (zegt de echte ski-leek, de helft begrijp ik amper, haha)
Vond het ook heel leuk dat je dinsdag belde, zo was het net of je effe bij je mams was ofzo... Moet zeggen dat ik je toch wel al een beetje mis... Maar ben heel blij om te horen dat het goed gaat met je en dat je het zo naar je zin hebt!
Hier gaat verder dus ook alles goed, we zijn weer aangesterkt met Lau!! Dat is natuurlijk wel heel leuk, alleen hebben we haar idd nog niet kunnen bereiken.. Maar hopelijk is ze er dinsdag bij (we gaan alsnog Sinterklaas vieren!)
Meis, veel plezier nog, doe je broertje de groeten en tot mails!!
Dikke kus Freek -
12 December 2004 - 14:10
Freek:
He, die ene foto is weg... -
12 December 2004 - 20:50
Oh, gevonden... -
12 December 2004 - 20:50
Nijn:
freek je lult staat er gewoon op ! Je moet jes niet laten schrikken : ) -
12 December 2004 - 22:05
Lies:
Hee Jekkie!!
Wat een gave verhalen, nu al!! Klinkt echt goed, joh! Wel zwaar elke dag zo vroeg op en zo lang op de piste. Maar je doet het natuurlijk niet voor niets!! Juf Jeske!! ;-)
Ben nu toch wel een klein beetje jaloers op je.. Dat weer ook! Hopen dat het wel snel gaat sneeuwen inderdaad! Nou, heel veel succes, zet em op!! Groetjes aan de rest en tot mails! Dikke kus van Lies -
13 December 2004 - 19:45
Lou:
Ha Jes.
wat een gave manier is dit om af en toe wat van je te horen.Zijn alle nieuwe cursisten al aangekomen? Zijn ze een beetje leuk?
Wanneer moeten jullie eigenlijk examen doen?
Hier gaat alles prima.Emilie heeft sinds vandaag gaten in haar oren...Ja,ja,haar beugel is eruit!!het ziet er geweldig uit.Verder geen bijzonderheden.
Zoen Lou plus de rest -
18 December 2004 - 15:00
Forine:
Hey Jes,
GEFELICITEERD!!!! Super goed van je!! Wel jammer dat je nu niet snel naar huis komt;). Heel veel plezier in St. Anton als skilerares!!!!:D en zie je daar in februari. Groetjes aan Maarten. Dikke zoen Florine